Formue har öppnat kontor i Jönköping

Skriven av Caroline Lundh

Nu finns äntligen Formue på plats lokalt i Jönköping. Det är en av Formues planerade etableringar under året, och den andra som görs efter den i Halmstad tidigare i år. Fyra Wealth Managers har rekryterats och är sedan en kort tid tillbaka på plats lokalt i Jönköping.

Att under 2022 öppna upp nya lokalkontor runtom i Sverige är en del av Formues tillväxtplan. Målsättningen är att finnas fysiskt där kunderna finns för att i större utsträckning kunna erbjuda en närhet till kunderna. Det görs parallellt med den senaste tidens stora digitala satsning som ger kunderna möjlighet att i Formueappen hålla koll på portföljens innehåll, dess utveckling och hur hållbara investeringarna är. Men det digitala är enbart ett stöd för rådgivningen och ska bidra till att förbättra kundupplevelsen, varför man väljer att fortsätta satsa på att expandera och finnas lokalt. Det berättar Andreas Löf, Regional Manager Jönköping.

– Jönköpingsregionen har ett dynamiskt näringsliv med många mindre och medelstora företag. Vi hoppas att vår etablering i regionen ska visa på mervärdet med en oberoende förvaltning och vi är mycket glada över att göra det tillsammans med vårt nya team i Jönköping. Jag är övertygad om att deras egenskaper och samlade kompetenser och erfarenheter kommer att bidra till vår etablering i staden, säger Andreas Löf.

“Någonting helt nytt lokalt”

Till Jönköpingskontoret och rollen som Wealth Manager rekryteras Anna Ringström, Karin Kiland, Simon Fransson och Rasmus Hed. Anna Ringström blir även Team Manager i Jönköping och har tidigare arbetat inom Private Banking, som placeringsrådgivare och biträdande privatmarknadschef. Närmast kommer Anna ifrån Sparbanken Ulricehamn.

– Jag har haft ögonen på Formue som en aktör som står för en oberoende förvaltning vilket givetvis var lockande, också att få vara med på någonting helt nytt lokalt. Jag tycker att det är imponerande att Formue som relativt litet bolag i Sverige har många funktioner, bred expertis och tillgänglighet. Det är, både för oss och kunden, attraktivt och kopplingen som finns till Norge känns spännande, gedigen och trygg, säger Anna Ringström.


Rasmus Hed och Anna Ringström, Wealth Managers på Formue i Jönköping

Karin Kiland kommer närmast ifrån 15 år på Handelsbanken där hon arbetat inom privat- och företagsrådgivning, även som placeringsrådgivare.

– Jönköping är, liksom Formue, framåt med många fina företag. Det gör att det känns väldigt positivt och rätt att starta här. Det känns roligt att få vara en del av den etableringen, att arbeta nära kunden och med ögonen på kundens hela finansiella liv.

Simon Fransson ansluter ifrån sammanlagda sex år på Swedbank och en företagsrådgivarroll, han har även erfarenhet ifrån privatsidan på Länsförsäkringar.

– Jag ser fram emot att arbeta i en organisation som växer och satsar på att etablera ett kontor i Jönköping. Att man nu har möjlighet att erbjuda rådgivning tillsammans med specialister är något helt unikt för staden.

“En förebild för branschen”

Ifrån Swedbank kommer även Rasmus Hed, men senast ifrån Ulricehamn sparbank och rollen som Private Banker. Han har även erfarenhet som placeringsrådgivare.

– Jag har känt till Formue under lång tid och har alltid sett Formue som en förebild för branschen. Jönköping förtjänar den lokala närvaron med Formue. Som stad är Jönköping en fin tillväxtort med många entreprenörer och det finns ett grundläggande stort behov för att ta hand om sin förmögenhet. Det är med stolthet man kan prata om Formue och visa att man står på kundens sida. För mig som kommer från bankvärlden betyder det mycket att kunna ha fokus på individen. Här vet jag att det finns en organisation som backar upp det och vill satsa på närheten.


Rasmus Hed, Wealth Manager på Formues nya lokalkontor i Jönköping

Vill du komma i kontakt med våra Wealth Managers på plats i Jönköping? Fyll i ett kontaktformulär här så kontaktar vi dig!

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss