Formue i Halmstad tar form – med tre nyanställningar

Skriven av Caroline Lundh

Under året expanderar Formue med nya lokalkontor runt om i Sverige, från Uppsala till Jönköping och vidare till Halmstad. Först ut är öppningen av ett kontor i Halmstad dit tre Wealth Managers nu har rekryterats.

I fjol stod det klart att Formue utökar sin verksamhet med lokalkontor runtom i Sverige och som kompletterar de som idag finns i Göteborg och Malmö. Samtidigt startade en rekryteringsprocess av nya Wealth Managers till de olika lokalkontoren – och nu står det klart att det blir Magnus Wetterberg, Erik Malmqvist och Carolina Bergström som är först på plats i Halmstad i södra Halland.

Rekryteras från samma storbank

Magnus Wetterberg har rekryterats från Handelsbanken och är väl bekant med den lokala marknaden efter fyra år i rollen som företagsrådgivare för små och stora bolag, samt i rollen som kontorschef. Dessförinnan arbetade Magnus drygt tolv år på Swedbank, även där mestadels i rollen som företagsrådgivare.

– Formue är snabbfotade både lokalt och nationellt och jag ser fram emot att vara med och etablera och erbjuda regionen en paketering som inte finns här sedan tidigare, och som jag hoppas att det finns en nyfikenhet inför. Det känns givetvis spännande att få möjligheten att specialisera sig mot förmögenhetssegmentet och arbeta mer med människan bakom varje förmögenhet.

Erik Malmqvist rekryteras även han ifrån Handelsbanken, där han arbetat i drygt tolv år i olika befattningar. Senast axlade Erik rollen som kapitalmarknadschef på kontoret i Halmstad, dessförinnan har han arbetat som kundansvarig inom Private Banking och som placeringsrådgivare.

– Det är vansinnigt roligt att komma ifrån en större organisation där du är en liten kugge i ett hyggligt stort maskineri, till att vara en del av ett nytänkande och modernt bolag. Här får jag vara den som hjälper till med kundens hela finansiella liv och vara en vapendragare i med- och motgångar, inte bara en förvaltare.


Erik Malmqvist, Magnus Wetterberg och Carolina Bergström är först att ansluta till Formues nyöppnade kontor i Halmstad

“Bidra till våra tillväxtplaner”

Även Carolina Bergström rekryteras ifrån Handelsbanken, senast i rollen som företagsrådgivare.

– Formue har lyckats med att skapa en hybrid rådgivningsmodell och samla specialistroller inhouse. Jag ser verkligen fram emot att vi öppnar upp ett kontor i Halmstad för att där få möjlighet att nå fler kunder med det tydliga erbjudande som finns idag.

Cecilia Arkestad, Regional Manager Malmö och Halmstad, kommenterar trippelrekryteringen:

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Erik, Carolina och Magnus till Formue här i Halmstad. De kommer in med gedigen kompetens, branscherfarenhet, kundfokus och en stark vilja att bidra till våra tillväxtplaner, säger Cecilia Arkestad.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss