Formue vinner Impact Award for Digital Initative of the Year – Europe

Skriven av Caroline Lundh

Formue har, för andra året i rad, tagit emot priset Impact Award for Digital Initiative of the Year – Europe. Det är det amerikanska rådgivnings- och analysföretaget Aite-Novarica Group som står bakom utmärkelsen.

– Det är givetvis en fantastisk nyhet, att lösningar från internationella framstående Wealth Management-bolag lyfts fram i USA och inte minst Formues vinst. Det är en bekräftelse på att vi utmanar och ligger i framkant på digitala lösningar i branschen, säger Anders Zachrisson, strategiansvarig Formue.

Det amerikanska rådgivnings- och analysföretaget Aite-Novarica Group har korat årets vinnare av Digital Wealth Management Impact Innovations Awards för 2022. Det ska uppmärksamma och lyfta branschens bästa och mest lovande finansiella tjänstebolag i sju kategorier. Bland vinnarna finns ALLINDEX, Atria Wealth Solutions, Aviva Plc, Bank of America Merrill Lynch, Bento Engine, BNP Paribas, Goldman Sachs Ayco, Morgan Stanley, RBC, and SEBA Bank.

Formue vinner Impact Award for Digital Initative of the Year – Europe.

– Vi vill lyfta kundupplevelsen för våra kunder genom att ge dem tillgång till en användarvänlig app där de bland mycket annat kan få en enkel en överblick och följa sina placeringar igenom flera olika dimensioner. Den digitala utvecklingen görs för att förstärka den personliga rådgivningen mellan kund och rådgivare, säger Lars Uppsäll, vd Formue.

Här kan du se några av funktionerna i Formue-appen:

”Väldiversifierade globala portföljer”

På Formue delas kundens kapital upp i tre delar; trygghet, bevara & utveckla samt skapa. Med Formues digitala verktyg kan kunder i en enkel vy se sin portfölj integrerad med dessa delar, den egna planen för förmögenheten, och de framsteg som görs i den.

– Våra kunder har väldiversifierade investeringsportföljer och ofta inslag av alternativa lösningar som Private equity och fastigheter. Vi har arbetat mycket med att förenkla och tillgängliggöra informationen så det är enkelt att följa på en mobil och kopplas tydligt till mål i planen.

Portföljen och ESG-parametrar

I rapporteringen ges även portföljernas hållbarhetsavtryck. Här är det enkelt att följa hur portföljen presterar inom olika ESG-parametrar och i förhållande till jämförbara index.

– Vårt uppdrag är att bevara och utveckla de värden som betyder mest för våra kunder. Det gör kundrapporteringen till en kritisk komponent för den förmögenhetsförvaltning vi vill leverera, avslutar Lars Uppsäll, vd Formue.

Dela artikel

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss