Så stor del av den svenska befolkningen åkte Uber förra året

Skriven av Formue

Rapporten visar att 15 procent av den svenska befolkningen någon gång använt tjänsten Airbnb för att hyra ett boende. Siffran var något högre (20 procent) i åldrarna 26 till 55. Däremot var Uber inte lika populärt bland svenskarna. Den kontroversiella taxitjänsten utnyttjades bara av fyra procent. Men eftersom Uber bara finns i vissa delar av landet var siffran trots allt mer än dubbelt så stor (9 procent) i Stockholms län.

Rapporten visar även andra intressanta siffror för den som är nyfiken på svenskarnas nätbeteenden och vad konsekvenserna av dessa kan bli. Till exempel att allt fler och fler privatpersoner säljer begagnade prylar via nätet och att personer mellan 16 och 25 tycker att Facebook är en viktigare nyhetskälla än tv, radio och tidningar.

Sugen på mer statistik? Kika in vår sammanställning av rapporten i grafiken nedanför, eller läs den i sin helhet på soi2016.se.

soi2016_infographic_v2_final

Dela artikel

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss