Om fenomenet “recency bias” och att investera i ett tufft marknadsklimat

Skriven av Caroline Lundh

I det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden pratas det börspsykologi och “recency bias” – om att zooma in och fokusera på nuet och det som hänt närmast istället för att zooma ut och fokusera på hur avkastningen sett ut över tid. Vad händer när vi gör det, med drygt fyra månader in på ett år med ett relativt tufft marknadsklimat? Det pratas om “The Fed Put” och centralbanker som hjältar/hjältinnor, också om om att som investerare befinna sig i en ihållande period med hög inflation som inte tittat fram sedan 70-talet. Vad har egentligen drivit fram inflationen, vad kan hända framåt och vilken är den största risken? Vad kan få inflationen att backa och hur kan räntorna påverkas om den biter sig fast? Vem sitter på nyckeln för att navigera i en tuff miljö och att styra ifrån ett stagflationsscenario? Hur investerar du egentligen i en inflationistisk värld? Det pratar Formues chefsstrateg Michael Livijn och vd Lars Uppsäll om i det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden – missa inte det!

Avsnittet är inspelat 9 maj 2022.

Dela artikel

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss