Ny skattejurist till Formue

Skriven av Caroline Lundh

Sandra Gottfarb har rekryterats som skattejurist till Formue. Närmast kommer hon ifrån rollen som processförare på Skatteverket.

Nu står det klart att Sandra Gottfarb är Formues nytillskott i rollen som skattejurist. De senaste tio åren har Sandra arbetat på Skatteverket, varav de senaste åren i rollen som processförare där hon drivit processer med fokus på skattedrivna upplägg. Dessförinnan har hon arbetat på PwC som skattekonsult med inriktning på svensk och internationell företagsbeskattning.

– Skatterätten blir aldrig tråkig. Den är spännande, alltid aktuell och under ständig utveckling. Framför allt internationellt har det hänt mycket bara de senaste åren, säger Sandra Gottfarb och fortsätter:
– Nu längtade jag tillbaka till kundkontakten och jag lockades av att här få möjlighet att ge en effektiv skatterådgivning. Inte genom att dyka ner i gråzoner för att undvika skatt, utan genom att hitta utrymme för att optimera skattesituationen för våra kunder. Det är ingen som vill betala för mycket skatt och det finns strategier och möjligheter för att få till en genuint bra och effektiv skatteplanering som samtidigt håller sig inom lagens gränser.

Sandra kommer att ingå i ett team som idag består av fyra personer – en chefsjurist med inriktning skatterätt, och två familjerättsjurister.

– Jag ser verkligen fram emot nya spännande utmaningar och att få vara en del av Formues resa framåt. Jag har fått ett jättefint välkomnande och det är ett starkt team. På skattesidan är vi spetsade på olika delar men kompletterar varandra och ger en bra täckning, sedan har vi två på familjerättssidan och den kopplingen och samarbetet mellan oss känns väldigt spännande. De korsar varandra på många sätt och för kunden är det en fördel att ha skatterätten och familjerätten nära.

– Vi är oerhört glada över att välkomna Sandra till Formue. Med sin spetskompetens och gedigna erfarenhet inom svensk och internationell skatterätt blir Sandra ett starkt tillskott till vårt team och med det värdefullt för Formues fortsatta tillväxt och vårt erbjudande till våra kunder, säger Elina Sultan, chefsjurist Formue.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss