Therése Lorentzon om karriären på Manhattan och miljonbolaget i Sverige

Skriven av Caroline Lundh

I det här avsnittet gästar Therése Lorentzon Kvinnor som äger – kvinnan som tillsammans med sin kompanjon startat PRO TEMPORE som på bara fyra år gått från noll till 144 miljoner i omsättning. Givetvis ville vi veta mer! I avsnittet får du höra om uppväxten i en förort i Göteborg och hur studierna på ett amerikanskt universitet i hemstaden ledde henne till USA där hon oplanerat stannade i tio år. Vi får höra om hur det var att starta sin karriär mitt på Manhattan, om att sova på en soffa den första tiden och faxa 50 cv:n varje dag. Therése berättar varför hon inte hade anställt sig själv på sitt första jobb, om en extrem feedback-kultur och hur det har format henne. Vi kommer in på hur hon hamnade i ett “pigeonhole” och beslutet om att som 29-åring komma tillbaka till Sverige och skånska Malmö där hon landade på ett it-bolag innan hon tillsammans med Johanna Deras startade vad som idag är miljonbolaget PRO TEMPORE. Vad är deras USP egentligen och varför valde de under 365 dagar att gå utan lön framför att få finansiering? I avsnittet hör du också Therése Lorentzons tre råd till dig som vill starta eget företag.


Senaste avsnittet av Kvinnor som äger gästas av ​Therése Lorentzon. Du hittar avsnittet i Spotify!

Dela artikel

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss