Pirkko T Kyllönen om att omge sig med människor som är smartare än sig själv

Skriven av Caroline Lundh

Pirkko T Kyllönen gästar Kvinnor som äger! Pirkko har tillsammans med sin man byggt upp Sveriges största tolkförmedling Språkservice som förmedlar språktjänster till företag och myndigheter – 24/7. Hon berättar om resan från ströjobb till anställning och ett entreprenörskap som inte var självklart men som idag omsätter närmare en halv miljard med 125 anställda och tusentals frilansande tolkar. Hur var det att växa upp i en Helsingfors-familj bland nio barn och varför flyttade hon egentligen till Sverige? Pirkko pratar om varför det är bra att ha en bra svärmor och varför det inte räcker att en tolk kan språket. Vi pratar om framtiden med AI och huruvida maskiner kan komma att ta över översättnings- och tolkuppdrag, att omge sig med de som är smartare än sig själv och att avsluta vad man påbörjar. Missa inte senaste avsnittet av Kvinnor som äger tillsammans med Pirkko och Linda J Lilliesköld och Anders Book Hallström.


Andra avsnittet av Kvinnor som äger gästas av Pirkko T Kyllönen. Du hittar avsnittet i Spotify!

Dela artikel

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss