Nya Wealth Managers till Formue i Malmö

Skriven av Caroline Lundh

Till Formues kontor i Malmö ansluter Anders Florén och Annette Lindberg. De tillträder båda rollen som Wealth Manager.

Anders Florén har över 30 års erfarenhet ifrån finansbranschen och kommer närmast ifrån drygt fyra år på Söderberg & Partners där han arbetat mot kunder inom institutioner och stiftelser, företag och även privatpersoner. Han har dessförinnan arbetat internationellt med finans i både Luxemburg och Genève.

– Jag ser fram emot att arbeta mer långsiktigt och med en bredare analys än vad jag gjort tidigare, och skapa det mervärde det innebär för kunderna. Att ge en komplett rådgivning genom att kombinera faktisk analys med saklig kunskap och mjuka värden och bygga lösningar som tillsammans med den nära relationen ger en komplett och uppskattad nära rådgivning. Det tycker jag känns väldigt tilltalande, säger Anders Florén och fortsätter:

– Jag har alltid haft intrycket av att Formue haft hela paletten men kanske inte precis hur de arbetat som gjort att många valt just dem. Med det sagt känns det väldigt roligt att få ta del av Formues resa framåt, tillsammans med nya kollegor och i en konstellation av teamarbete. Det ger en vi-känsla som jag tycker är central.

Till teamet med förmögenhetsrådgivare i Malmö ansluter även Annette Lindberg. Annette kommer närmast ifrån rollen som regionchef på den amerikanska förmögenhetsförvaltaren Fisher Investment Norden. Hon har dessförinnan arbetat på Sparbanken Syd med privatkunder och investeringar.

– I min roll på Formue får jag möjlighet att med ett helhetsgrepp titta på och inkludera alla delar som är viktiga för kunden, och göra det helt oberoende. För mig är det viktigt att inte sälja in produkter som styrs av en egen vinning, utan i stället titta på vilken målsättning som finns och arbeta nära kunden i det. Det lockade även att arbeta tillsammans i team och i en vad jag tidigt upplevde som familjär och jordnära miljö, där man delar med sig av kunskap för att verkligen arbeta mot ett gemensamt mål, säger Annette Lindberg och fortsätter:

– I stort är det givetvis otroligt spännande att få vara med på den utvecklingsresa som finns framåt, att vara en del av den helhet som är med och för Formue framåt.

Cecilia Arkestad, Regional Manager Malmö, kommenterar rekryteringen:

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Anders och Annette till Formue. De har båda många års erfarenhet från finansbranschen, från olika roller, och kommer att vara ett fantastiskt tillskott till vårt team här i Malmö, säger Cecilia Arkestad.

 

 

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss