Nya Wealth Managers till Formue i Göteborg

Skriven av Caroline Lundh

Formue välkomnar tre nya Wealth Managers till kontoret i Göteborg. Rickard Derevall, Robin Jungebrant och Linn Wiberg blir en del av teamet och rekryteras direkt från SEB och Handelsbanken.

Det var för två år sedan som Formue inledde sin tillväxtresa med en stor rekryteringsprocess och målsättning om att till 2025 ha dubblerat antalet anställda. Nu har lokalkontoret i Göteborg stärkts med tre nya Wealth Managers – Rickard Derevall, Robin Jungebrant och Linn Wiberg.

Rickard Derevall rekryteras från SEB där han under de senaste 14 åren arbetat som rådgivare, senast på Private Banking.

– Jag ser fram emot att arbeta med en rådgivning som är helt oberoende och transparent. Det lockade att få vara med på en tillväxtresa med lokal förankring och med tillgång till specialister. Sedan har Formue lyckats med att utveckla digitala verktyg som möjliggör mycket tid för kundmöten – något jag brinner för.

Linn Wiberg rekryteras även hon från en av storbankerna. De senaste tolv åren har hon varit en del av Handelsbanken i roller som placeringsrådgivare och privat- och företagsrådgivare. Dessförinnan var hon en del av Swedbanks rådgivningsteam.

– Det är oerhört spännande att komma från många år på väletablerade större företag och vara en del av en tillväxtresa. Här får jag tid att arbeta med kunder, mer specialiserat och oberoende med kunden i centrum, utan fokus på produkter.

Robin Jungebrant rekryteras liksom Linn direkt från Handelsbanken där han de senaste åtta åren haft roller som privat- och företagsrådgivare, privatmarknadschef och ställföreträdande kontorschef.

– Jag har känt till Formue länge och bara hört gott. För mig lockade det att vara i en miljö där man expanderar affären, att få vara med när ett bolag växer så snabbt. Även hur Formue utvecklat och arbetar med digitala och moderna verktyg. Det tar bort administrativ tid och just tiden är en nyckelfaktor för att använda rådgivningen på rätt sätt. Här får jag möjlighet att göra det jag tyckte bäst om i banken; att träffa kunder, se till att kunder har rätt avtal på plats, och att man har minimerat risker på alla plan.

Andreas Löf, Regional Manager Göteborg, kommenterar nyrekryteringarna:

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Linn, Rickard och Robin till Formue. Alla tre kommer in i bolaget med bakgrund från storbank. De har en gedigen kompetens och branscherfarenhet med förmåga att bygga långsiktiga relationer och med en stark vilja att bidra till våra tillväxtplaner. De kommer alla tre att bli ett fantastiskt tillskott till vårt team här i Göteborg, säger Anderas Löf.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss