Möbeldesignern Alexandra Pettersson om att använda Instagram som skjuts till miljonpallen

Skriven av Caroline Lundh

I säsongens första avsnitt möter vi 33-åriga Alexandra Pettersson. Alexandra är grundare av det svenska möbelbolaget by Crea som med minimalistisk design i skandinavisk stil producerar alla möbler på beställning i deras fabrik i skånska Lomma. I avsnittet pratar vi om varför hon avslutade en lovande hästkarriär för att gå in i fastighetsbranschen och om att slutligen landa i designvärlden. Vi gräver i vad föräldrarnas skilsmässa lärde henne och varför hon bodde ensam majoriteten av veckans dagar. Vi går in på varför hon egentligen sålde sina fyra hästar och lämnade ridsporten som 19-åring, också varför har hon inte suttit på en häst sedan dess. Hur hanterar Alexandra kritik ifrån sin omgivning och varför vill hon inte jämföra anställda med sig själv? Vi diskuterar en organisk finansiering, att växa 1000 procent i USA och att använda Instagram som skjuts till ett miljonbolag. Men varför drivs Alexandra inte av pengar, vad menar hon med att hennes liv inte är glamouröst, varför väljer hon bort “blod, svett och tårar” och varför dissar hon 04.00-mentaliteten? Vilka är Alexandras tre tips till den som vill starta bolag?

Klicka här för att lyssna, eller lyssna direkt i Spotify!


Här hittar du det senaste avsnittet av Kvinnor som äger tillsammans med Formues Anders Book Hallström och Linda J Lilliesköld

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss