Martin Rydheim rekryteras till rollen som Wealth Manager

Skriven av Formue

Vi hälsar Martin Rydheim varmt välkommen till rollen som Wealth Manager på Burenstam & Partners kontor i Stockholm.

Burenstam & Partners siktar mot fortsatt stark tillväxt och expanderar i Stockholm genom att rekrytera Martin Rydheim till rollen som Wealth Manager. Förmögenhetsförvaltning har varit Martins stora fokus genom hela karriären. Med många års erfarenhet i rollen som Wealth Manager, närmast hos Erik Penser Bank, känner han nu att han hittat rätt.

– Jag har alltid haft ett gott öga till Burenstam & Partners eftersom jag känt till att de haft ett så högt anseende.

En bredare palett

I slutändan var det kombinationen av Burenstam & Partners värdegrund och holistiska förvaltningsmodell som lockade honom mest.

– Jag har en bra känsla för Burenstam som varumärke och vad bolaget står för. De erbjuder kunderna en bredare palett av tjänster. Man tar ett helhetsgrepp och ser till andra delar av livet som inte bara har med själva kapitalet att göra. Det lockade mig. Första intervjun stärkte min bild och ju fler jag fick träffa och prata med desto säkrare kände jag mig.

Relationen i centrum

I samtalet med Martin blir det snabbt tydligt hur mycket han brinner för kundrelationen.

– Kundträffen är det roliga med mitt jobb. Jag vill tro att jag har en stor lyhördhet för mina kunder och tycker mig själv vara ganska pedagogisk. Det är ju så att vi förmögenhetsförvaltare har ett stort informationsövertag vad gäller portföljsammansättning. Jag är bra på att förmedla information på ett bra sätt till mina kunder, anpassat efter deras kunskapsnivå och hur insatta de önskar bli. Alla personer är ju olika och det är viktigt för mig att försöka etablera en djupare relation med kunderna – ju mer jag känner dem desto bättre kan jag hjälpa dem. Hoppas och tror att mina kunder också ser värdet i att bygga och förvalta en långsiktig relation.

Nära samarbete

När vi träffar Martin jobbar han sin andra dag på Burenstam & Partners och det omfattande onboarding-programmet har redan dragit igång med full styrka.

– Jag har blivit fantastiskt fint välkomnad av chefer och kollegor och det är ett gediget program med många schemalagda funktioner och möten. Det kommer verkligen hjälpa mig förmedla Burenstams syn på förvaltning, något som jag ser mycket fram emot att göra.
Han fortsätter:
– Det känns bra att vi är i stadiet där samhället öppnas upp igen och att jag får vara på kontoret och träffa mina nya kollegor. Jag ser mycket fram emot att se hur de jobbar och hur verksamheten fungerar. Man är aldrig färdiglärd, det går alltid att förädla det man kan inom förmögenhetsförvaltning. Exempelvis möter vi på Burenstam i de flesta fall kunder i team om två rådgivare. Detta gjorde vi inte i någon större utsträckning hos min tidigare arbetsgivare. På detta sätt kan vi plocka upp preferenser och önskemål som man kanske skulle missat om man var ensam. Även om jag är trygg i min erfarenhet och roll blir det en extra trygghet även för mig att ha en kollega att bolla med. Fyra ögon och öron är i de flesta fall bättre än två! Slutresultatet blir bättre, det är jag övertygad om.

Kraftig tillväxt

Burenstam & Partners är inne i en kraftig tillväxtfas med stora mål och en noga utstakad tillväxtplan till 2025. En resa som Martin ser fram emot.

– Det är en väldigt tydlig och välstrukturerad tillväxtfas – hur man vill växa, vilka mål man har, hur man ska nå dit – och jag ser fram emot att bidra till den i min roll som Wealth Manager. Jag har aldrig varit med i en sån tydlig tillväxtfas tidigare och det är något jag känner mig mycket spänd och förväntansfull inför. Det känns verkligen kul.
Han fortsätter med ett stort leende på läpparna:
– Sen hoppas jag förstås även kunna bidra med positivitet och glädje, och att höja känslan på kontoret.

Lucas Areland, Team Manager Stockholm, kommenterar nyanställningen:

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Martin till Burenstam. Martin har en gedigen kompetens och erfarenhet som vi är övertygade om kommer ha en betydande roll i arbetet med våra befintliga och nya kunder i det skede vi befinner oss nu, och i tiden framåt, säger Lucas Areland, Team Manager Stockholm.

Dela artikel

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss