Kollapsen av Silicon Valley Bank och Signature Bank – vad har hänt?

Skriven av Caroline Lundh

I det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden pratar Formues chefsstrateg Michael Livijn och vd Lars Uppsäll om bankkraschen i USA. Vad var det som framkallade den näst största bankkraschen i USA:s historia – varför gick egentligen både Silicon Valley Bank och Signature Bank omkull? Har amerikanska FED lyckats bromsa en förväntad jättepanik? I avsnittet pratas det också om det senaste inom geopolitik efter den kinesiska spionballongen över USA, vi uppdateras om inflationsläget och hur det ser ut för aktier och räntor framåt och de sammantagna konsekvenserna för portföljen.

Avsnittet är inspelat 13 mars 2023.

Dela artikel

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss