Vintageklockor – marknadstrender och möjligheter

Skriven av Formue

Fler och fler vill köpa klockor på andrahandsmarknaden. Men var köper man, och vad bör man leta efter? Vilka klockor håller värdet bäst? Vad letar auktionshusen efter? Vilka är fördelarna med att köpa vintageklockor?

Auktionshuset Sotheby’s är marknadsledande på andrahandsmarknaden för klockor. Mikael Wallhagen, chef för klockavdelningen i Genève, delar med sig av råd och rekommendationer om vad man bör vara uppmärksam på när man köper klockor.

Se inspelningen av webbinariet här

 

Om Sotheby’s

Sedan Sotheby’s grundades 1744 har auktionshuset sålt konst i världsklass. Idag har Sotheby’s 80 kontor i 40 länder och auktioner i bland annat New York, London, Hongkong, Genève och Paris. De senaste åren har intresset för klockor ökat drastiskt och genom deras många auktioner, inte minst online, har de satt en ny standard för en dynamisk marknadsplats. De satte bland annat rekord för en klocka som såldes online när de sålde en Patek Philippe Nautilus (ca 2014) för 484 000 USD.

För ytterligare frågor om att köpa och sälja klockor genom Sotheby’s, ta kontakt med:

Mikael.Wallhagen@sothebys.com

anette.krosby.consultant@sothebys.com

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss