Vad innebär det att vara gift – juridiskt?

Skriven av Caroline Lundh

Sommaren har startat – också den tid på året då flest väljer att gifta sig. Men bakom romantik, blommor, tårta och mat finns också ett juridiskt avtal. I avsnittet pratar vi närmare om just det – tillsammans med två av Formues familjerättsjurister. Vilka juridiska skyldigheter kommer med ett giftermål, och vad du bör tänka på? Vi pratar också om vad som delas lika och inte lika vid skilsmässa eller dödsfall – och hur har du råd att skilja dig om lyckan inte är evig? Finns det någon försäkring för giftermål? Vilka är vanliga juridiska missuppfattningar kopplat till giftermål, och vad är värt att avdramatisera? Vad bör du egentligen tänka på före, under och efter ett bröllop och äktenskap?

I mickarna hör du Josefin Mörner och Sofia Stigels, familjerättsjurister hos Formue, och Lars Uppsäll, vd Formue.

Avsnittet är inspelat 31 maj 2022.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss