Rolexklockan – samlarobjekt, varumärke och investeringsmöjlighet

Skriven av Formue

Mikael Wallhagen, Head of Watch Department på Sotheby’s klockavdelning i Genève, berättar om ett av världens mest kända varumärken, dess historia och hemligheten bakom deras succé. Han pratar även om några av de mest kända modellerna och olika investeringsmöjligheter.

Se inspelningen av webbinariet här

 

Om Sotheby’s

Sedan Sotheby’s grundades 1744 har auktionshuset sålt konst i världsklass. Idag har Sotheby’s 80 kontor i 40 länder och auktioner i bland annat New York, London, Hongkong, Genève och Paris. De senaste åren har intresset för klockor ökat drastiskt och genom deras många auktioner, inte minst online, har de satt en ny standard för en dynamisk marknadsplats. De satte bland annat rekord för en klocka som såldes online när de sålde en Patek Philippe Nautilus (ca 2014) för 484 000 USD.

För ytterligare frågor om att köpa och sälja klockor genom Sotheby’s, ta kontakt med:
mikael.wallhagen@sothebys.com
anette.krosby.consultant@sothebys.com

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss