Ränta-på-ränta effekten – är det världens åttonde underverk?

Skriven av Caroline Lundh

I det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden pratas det om hösten på börsen. Har vändningen kommit med oktober och november som positiva månader, eller är det fortfarande osäkert därute? Vad händer när du som investerare kastar in handduken när det gungar, och vad menar Michael med att tåget inte lämnat stationen långsamt? Michael går in på sju boxar och hur de relaterar till marknad och avkastning. Han pekar på en drivkraft som varit den största enskilda faktorn i år för marknadsutvecklingen – också vilket investeringssätt som inte är supersexigt, men ett investeringssätt som gör sitt jobb. Det spås också i framtiden och vilka ekonomiska nyheter vi kan ha att vänta under kommande år. Kan den enskilda individen på egen hand lägga marknadspusslets tiotusentals bitar och har analytikerna varit alltför positiva med vinstestimaten inför 2023, eller fullkomligt realistiska?

I avsnittet hör du Formues vd Lars Uppsäll och Formues chefsstrateg Michael Livijn.

Avsnittet är inspelat 14 november 2022.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss