Katarina Blom om vägen till lycka

Skriven av Caroline Lundh

Lyckopsykologen Katarina Blom gästar Förmögenhetspodden tillsammans med Formues vd Lars Uppsäll! Katarina Blom är psykolog med positiv psykologi som inriktning. Hon har lyfts fram som en av Sveriges främsta lyckopsykologer och har över tre miljoner tittare i sitt TEDx-talk. I avsnittet pratar vi om vägen till lycka och förmågan att ha glimten i ögat mitt i en nerförsbacke – är det genetikens förtjänst, vanor eller livsomständigheter? Vi kommer in på vad som är nödvändigt och vad som är tillräckligt för att känna lycka, också om att skapa lycka genom gemenskap. Är relationer med tunna eller tjocka band viktigast för vår socialt lyhörda hjärna? Vi pratar också om vad överträning har för gemensam nämnare med just relationer och vad ofrivillig ensamhet kan jämföras med. Katarina går in på begreppet mind-wandering, tankar som flyger iväg, och hur vi påverkas av att under hälften av vår vakna tid tänka på annat än det vi faktiskt gör. Mår vi bäst när vi är fokuserade oavsett om vi inte tycker om vad vi gör? Vi kommer in på det psykologiska immunförsvaret och att köpa lycka – går det eller finns det någon annan genväg? Är egentligen hjärnan vår bästa rådgivare i frågan och vad är “Survival of the kindest” (de vänligaste överlever) ett smörjmedel för? Vi får också tre tips – för just lycka! Missa inte avsnittet.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss