Henrik Ennart om de blå zonerna och att bli över 100 år

Skriven av Caroline Lundh

Henrik Ennart gästar Förmögenhetspodden! Henrik Ennart är guldspadsbelönad vetenskapsjournalist och författare och har undersökt och rapporterat om hur mat och livsstil påverkar vår hälsa. Han har rest till världens blå zoner – de platser i världen där människor lever som längst. Vi pratar om var de blå zonerna finns och vad de människor som lever här har gemensamt. Vi kommer in på fyra faktorer som är viktiga för att leva länge och vilka som spelar störst roll för att lyckas med att bli en superåldring – och hur mycket påverkar egentligen genetiken? Henrik berättar hur en frukost, lunch och middag kan se ut i en av de blå zonerna, också om hur hälsan påverkas av överätning, sociala samhällsreformer, dieter och marginalnyttan av extra träning. Borde vi sitta i skräddarställning eller på stolar? Träna intervallträning eller välja promenader? Satsa på periodisk fasta eller inte? Vi pratar om varför chefer kan leva längre än anställda och de med uniformsyrken kortare än andra. Vi kommer också in på hur den person med det officiella världsrekordet i hög ålder levde och om en ny rekordtagare lever bland oss idag. Avslutningsvis når vi den stora frågan; vad är egentligen meningen med livet? I avsnittet delar Henrik Ennart även med sig utav några tips för att öka chanserna att en dag fira sin egen hundraårsdag.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss