Blir Kina först med att lansera en egen digital valuta?

Skriven av Caroline Lundh

I det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden pratar Burenstam & Partners makroexpert och chefsekonom Rose Marie Westman om industrikonjunkturen – har den toppat och hur påverkar läget den ekonomiska återhämtningen? Vi går in på Kinas ekonomiska politik och hur den påverkar resten av världen, vidare till lanseringen av en e-Yuan. Är den nya digitala statsvalutan ett hot mot dollarn och är det förvånande att inte USA är först? Vad kan det innebära för resten av världen? Och hur ser det ut på covid-fronten – från smittspridning till vaccinläge?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss