Stiftelser och institutionerAlla behöver en oberoende och långsiktig rådgivare – vi är en sådan

Uppnå syftet – med en oberoende rådgivning

I vår roll som rådgivare är vi oberoende, det har vi varit sedan starten 2004. Oberoendet innebär att vi inte får betalt för att välja en investeringsprodukt framför en annan, och vi har inga egna produkter eller färdiga investeringslösningar. Istället ger det oss tillgång till hela världens utbud av globala förvaltare via vår investeringsavdelning och eventuella returprovisioner eller andra ersättningar som erhålls via vår rådgivning betalas alltid tillbaka till våra kunder.

När vi är oberoende vet vi att vi kan utesluta intressekonflikter – och gå in i rådgivarrollen med samma incitament som dig som kund.

Transparent prismodell – utan dolda avgifter

Vår prismodell är enkel och transparent. Hos oss vet du exakt vad du betalar, och för vad.

Fyll i kontaktformuläret nedan, så tar vi kontakt med dig.

Kontakta oss

Formue har ett helhetserbjudande som täcker behov inom kapitalförvaltning, ekonomi och administration. Med en lång och gedigen erfarenhet av att förvalta kapital åt stiftelser och institutioner vill vi vara en långsiktig rådgivare att luta sig mot.

Placeringspolicy

Utformning av placeringspolicy

Institutioner och stiftelser har olika investeringsbehov- och preferenser – men alla behöver en placeringspolicy. I placeringspolicyn beskrivs den ekonomiska förvaltningen, finansiell risk, avkastningsförväntningar och riktlinjer för kapitalets förvaltning. Vi formulerar, utformar och uppdaterar löpande er placeringspolicy sett till behov, preferenser och gällande krav och regler.

formue
formue

Portfölj

Diversifierad portfölj med institutionell kvalitet

Vår koncern har cirka 120 miljarder kronor under rådgivning och förvaltning. Det gör att vi kan identifiera, utvärdera och förhandla villkor hos de bästa förvaltarna i världen. Många av dessa förvaltare är institutionella. Vi skräddarsyr en portfölj med strategisk allokering, inom åtta olika tillgångsklasser.

Vi är tillräckligt små för att kunna vara nära våra kunder – och tillräckligt stora för att kunna erbjuda attraktiva investeringsmöjligheter.

formue
Förvaltningsform

Välj en rådgivande eller diskretionär förvaltning

Vi erbjuder rådgivande och diskretionär förvaltning. En diskretionär förvaltning passar dig som inte vill ha en aktiv roll i löpande investeringsbeslut. En rådgivande förvaltning passar dig som, omvänt, gärna vill vara en aktiv part i den löpande förvaltningen.

Ekonomi och administration

Kvalitativa tjänster inom ekonomi och administration

Formue erbjuder kvalitativa tjänster inom ekonomi och administration. Till exempel löpande bokföring av finansiella investeringar, årsbokslut och deklarationer.

formue
formue

Nätverk och seminarier

Få nya insikter och erfarenheter

För att driva organisationen framåt och få möjlighet att etablera nya nätverk anordnar vi löpande seminarier och övriga arrangemang.

Vid behov utbildar vi även nya styrelsemedlemmar inom kapitalförvaltning för att gå igenom vald placeringsstrategi och hur kapitalförvaltningen fungerar.

Önskar du träffa oss och lära dig mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få inspiration, bli uppdaterad och informerad. Registrera dig för vårt nyhetsbrev idag!


Genom att skicka in formuläret ger du ditt medgivande att motta nyhetsbrev eller annan relevant information av oss. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.