Reimagine private banking
Upplev Formue

Reimagine Private Banking

Så fungerar det

1

Vi möts vid whiteboarden

I första mötet går vi på djupet och ritar upp allt på whiteboarden; ditt liv, dina mål och ditt kapital. Detta ligger sedan till grund för din personliga förmögenhetsplan.

2

Luta dig tillbaka medan en strategi utformas

Våra rådgivare skräddarsyr en investeringsstrategi som ledstjärna för din förmögenhetsplan och placeringar av kapital baserat på dina mål och din riskprofil.

3

Utforska nya investeringsmöjligheter

Vår oberoende ställning ger oss tillgång till alla investeringsklasser och några av de bästa globala förvaltarna, inklusive investeringsmöjligheter i onoterade bolag.

4

Följ allt i appen eller på webben

Din förmögenhetsplan och din investeringsportfölj är alltid tillgänglig för dig och täcker mål, prioriteringar, familj, ägande, expertråd och investeringsprofil.

Kartläggning

Låt allt kretsa kring dig

För att kunna ge ett helhetsperspektiv och en holistisk rådgivning vill vi lära känna dig. Allt börjar vid det första mötet där vi tillsammans kartlägger din nuvarande situation för att lägga grunden för din personliga strategi och förmögenhetsplan.

Förmögenhetsplan

Upptäck en plan utöver det vanliga

Allt som rör ditt finansiella liv faller på plats i din personliga förmögenhetsplan. Dina investeringar, din strategi, dina mål och prioriteringar samlade. Alltid tillgängligt för dig, med full transparens.

Private Equity

Investera i framtiden med Private Equity

Är du intresserad av investeringsmöjligheter bortom de traditionella? Private Equity erbjuder en unik väg till potentiellt höga avkastningar och en aktiv roll i framgången för framtidens företag. Fråga någon som vet, någon med 20 års erfarenhet inom Private Equity som investerat sina kunder i företag som Kahoot, Spotify och Klarna – fråga oss.

Portfölj

Djupdyk i dina investeringar

Vill du se helheten av dina investeringar eller studera detaljerna? I din Formue-app kan du göra både och. Utforska, zooma in eller zooma ut.

Det här säger våra kunder

“Formue har som Private banking-aktör ett helhetsperspektiv som ingen annan har.”

Magnus Devold

Det här säger våra kunder

”Det har varit ordning och reda och man har lärt känna mig, sett vilka behov jag som individ har och vad jag behöver tänka på.”

Hans J Nilsson

Frågor och svar

Vi är Nordens ledande oberoende förmögenhetsrådgivare. Formue startade år 2000. Fram till februari 2022 verkade vi under namnet Burenstam & Partners i Sverige och Formuesforvaltning i Norge. Vi förvaltar idag runt 150 miljarder kronor och har omkring 420 anställda. Vi har sex kontor i Sverige och 18 kontor i Norge. Namnet Formue kommer från det norska ordet för förmögenhet och förmåga. Formue står också för en filosofi vi mejslat ut över 20 år som rådgivare till framgångsrika individer och familjer.

Våra kunder är privatpersoner, familjer och stiftelser. Vi hjälper dig som är på väg att skapa värden och dig som redan har ett kapital att investera. Ta gärna kontakt med oss här för att höra mer om hur vi kan hjälpa dig.

Vi är en oberoende förmögenhetsrådgivare. Vi tar ett helhetsgrepp runt dig som kund och allt som kommer med att ha en förmögenhet. Som kund får du en personlig rådgivare från ditt lokalkontor och du får tillgång till investeringsspecialister samt specialister inom skatt och juridik, generationsskifte, pension och försäkring, hållbarhet samt accounting. Våra rådgivare och specialister arbetar nära varje kund för att uppfylla vår vision om att ge våra kunder ett rikare liv.

Vår rådgivning startar alltid med att vi sätter oss in i din situation och tittar på din förmögenhet utifrån tre delar; trygghet, bevara & utveckla samt skapa. Det mynnar ut i en plan som sätter ramen för investeringsportföljen samt täcker önskat behov av rådgivning kopplat till alla delar. Genom vår app kan du tydligt följa planen och utvecklingen.

Alla kunder får möjlighet att bygga en bred diversifierad investeringsportfölj som historiskt har gett en god riskjusterad avkastning. En portfölj hos Formue kan vanligtvis innehålla mer än 100 olika globala fonder inom olika sektorer med tillgångsslag som obligationer, aktier, private equity, private credit och hedge. Vår storlek ger oss tillgång till fondförvaltare som vanligtvis inte är tillgängliga bland privata investerare. Läs mer om vår investeringsstrategi eller kontakta oss här.

Vi är en oberoende förmögenhetsrådgivare som har till uppgift att göra livet bättre här och nu för våra kunder. Som kund hos oss behöver du inte ägna din tid åt att fördjupa dig i investeringsvärlden och göra avkall på saker idag för bättre avkastning imorgon. Du kan i stället definiera vad som verkligen är viktigt och fördela tid, kapital och förmåga i linje med det. På så vis blir kapitalet ett medel och inte ett mål. Häri ligger också skillnaden mellan att vara kapitalförvaltare respektive förmögenhetsrådgivare.

Vi har inga egna fonder eller produkter och har därför inget egenintresse i att erbjuda en fond framför en annan och inga incitament som påverkar de råd vi ger. Du betalar enbart för det arbete som utförs och det finns inga övriga intressen som kan påverka hänsynen att alltid agera i våra kunders bästa.

Vi är tydliga och transparenta i vår prissättning så att du som kund alltid vet och förstår vad du betalar för.

Våra avgifter beräknas utifrån tjänsternas omfattning, investeringsportföljen samt storleken på beloppet för förvaltning och rapportering. Alla kostnader rapporteras till våra kunder varje månad. Genom vår app och kundportal får du full insyn i de kostnader som Formue har och vad som betalats till produktleverantörer. Läs mer om hur vi tar betalt här.

Förmögenhetsplan

Expertråd

Hos Formue får du tillgång till experter inom investeringar, skatt, juridik, pension och redovisning. Råden du får från våra experter samlas i appen tillsammans med dina viktiga dokument som en del av din förmögenhetsplan.

Förmögenhetsplan

Familj och ägande

För att skapa en bra plan är det viktigt att förstå vem som omfattas av plan, hur kapitalet har skapats och hur det är organiserat idag.

Förmögenhetsplan

Din personliga plan

Få total översikt och kontroll med en förmögenhetsplan baserad på dina mål och prioriteringar. Tillsammans hittar vi rätt balans och strategi för din trygghet, dina investeringar och skapar möjligheter för att fortsätta skapa och utveckla ditt kapital. Här visar vi ett exempel på en förmögenhetsplan. Låt oss tillsammans bygga din.

Förmögenhetsplan

Förmögenhet

För att få översikt och kontroll ser vi på din förmögenhet i tre delar: Trygghet, Bevara & Utveckla och Skapa. Resultatet är din personliga och holistiska plan.

Förmögenhetsplan

Investerings-profil

Hur ska vi investera för att möta dina önskemål och nå dina mål? Tillsammans med din rådgivare skapas en personlig investeringsprofil som kartlägger dina preferenser, din riskvilja och tolerans för att kunna skräddarsy en investeringsstrategi som passar dig.

Förmögenhetsplan

Investerings-simulator

Hur skulle det påverka dina tillgångar om du ändrade investeringsstrategi? För att få en bättre förståelse för effekten av tillgångsallokering kan du i investeringssimulatorn testa hur olika risknivåer och inlåsningsgrader påverkar avkastningen baserat på historiska resultat.

Förmögenhetsplan

Mål och prioriteringar

Kapital är endast ett verktyg för att föra verklighet av de viktiga målen i livet. Genom att definiera vad som verkligen är viktigt kan tid och kapital fördelas för att realisera just dina mål.

Portföljvyer

Geografi

Följ hur ditt kapital är fördelat i olika länder. För mer detaljer kan du se vilka de tre främsta företagen i din portfölj är för varje land.

Portföljvyer

Hållbarhet

Hur hållbar är din portfölj? Utvärdera och följ din portfölj genom ett hållbarhetsperspektiv. Vårt mål är att göra våra kunders portföljer ännu mer hållbara.

Portföljvyer

Portfölj- innehåll

Se hur din portfölj är uppbyggd och hur den är fördelad mellan olika funktioner och syften. Få en översikt över hur många fonder du är investerad i och hur många företag du är exponerad mot genom dina fonder.

Portföljvyer

Sektorer

Se hur din portfölj är fördelad mellan olika sektorer som industri, fastigheter, IT och hälsa. För en mer detaljerad vy kan du även se vilka bolag du har investerat mest i under respektive sektor och deras del av hela din investeringsportfölj.

Private Equity

Investera i framtiden med Private Equity

Var med och skapa morgondagens framgångssagor. Utforska möjligheten att investera i onoterade bolag med Private Equity.

Private equity (PE) är ett samlingsbegrepp för en fond som investerar i bolag som inte är börsnoterade.

Investeringar i PE-fonder har länge varit förbehållet stora institutioner. Formue kan ge dig som privatperson möjligheten att investera i PE som del av en bred och långsiktig portfölj – hur stor del avgörs av riskvilja och placeringshorisont.

Investeringar i PE-fonder har länge varit förbehållet stora institutioner. Formue kan ge dig som privatperson möjligheten att investera i PE som del av en bred och långsiktig portfölj – hur stor del avgörs av riskvilja och placeringshorisont.

PE är en komplex och långsiktig investering med hög risk. Avkastning till investerarna sker först när bolagen säljs (vanligtvis inom 5-10 år). PE som tillgångsklass har avkastat betydligt bättre än noterade aktier under de senaste tre, fem och tio åren. Men utfallet är stort mellan de olika fonderna.

Med mer än 20 års erfarenhet inom PE har vi bland annat investerat för våra kunder i bolag som Kahoot!, Spotify och Klarna. I våra årgångslösningar investerar du i 8 till 10 olika PE-fonder årligen. Investerar du i tre separata årgångar bygger du en portfölj med runt 25 till 27 fonder med omkring 300-400 underliggande företag, över olika länder, strategier och investeringsår.

whiteboard
Kartläggning

Vad är viktigt för dig?

Spenderar du din tid på det du tycker är viktigt? Hur kan ditt kapital och ditt finansiella liv bidra till att du kan leva det liv du önskar? Det är här det börjar. Vår kartläggning baseras på just dina behov och möjligheter och ligger till grund för att skapa din finansiella plan för nu och hela livet.