UNHCR:s generalsekreterare Åsa Widell om krisen i Ukraina

Skriven av Caroline Lundh

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina och den oerhörda mänskliga tragedi det innebär träffar Formues vd Lars Uppsäll i dagens extrasända podcastavsnitt Åsa Widell. Åsa är generalsekreterare för Sverige för UNHCR, FN:s flyktingorgan, som just nu är på plats i och runt Ukraina. Åsa berättar hur situationen ser ut på plats just nu, hur många människor som befinner sig på flykt, vilka grannländer människor flyr till och hur det ser ut vid gränsområdena. Är de platser dit människor flyr säkra, vilka är det som flyr och vilka har inte möjlighet att fly? Vi pratar om vilka de mest omedelbara behoven är just nu, hur människor – barn och vuxna – mår på plats, också om den solidaritet som finns och en vilja om att hjälpa till.

Avsnittet är inspelat 2 mars 2022.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss