Om hjärnan, att må bra och Tesla-aktier med Anders Hansen

Skriven av Caroline Lundh

Anders Hansen gästar Förmögenhetspodden. Anders är överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han är expert på den mänskliga hjärnan, författare till flertalet succéböcker, han har programlett den populärvetenskapliga tv-serien Din hjärna på SVT, fått flera utmärkelser och sommarpratat i P1.

I Förmögenhetspodden svarar Anders på varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Vad är det egentligen som skaver? Är det konstigt med människor som har ångest, eller konstigt med människor som inte har ångest? Är en stark hjärna opåverkad av stress eller omvänt? Varför ska vi se på ångest ur ett metaperspektiv? Han går in på varför vi borde se på wellness-floskler som prioritet och vilka tre faktorer som kan vara avgörande för psykisk hälsa. Borde vi motionera på arbetstid, prioritera en promenad och besöka farmor oftare? Han berättar vad som gömmer sig i skattkistan och vad tricket kan vara ur ett folkhälso- och produktivitetsperspektiv.

I avsnittet avslöjar Anders även när han senast lärde sig någonting nytt, vilka misstag han är rädd för att göra, vad som är mest krävande med jobbet som psykiatriker och vad han önskar att han visste när han var tio år. Gör Anders själv alltid rationella val, och vad säger han i ett tal till de som bor här om 100 år? Mer om det hör du i avsnittet!

Dela artikel

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss