Om att bli en bättre investerare – med börspsykologi

Skriven av Caroline Lundh

I det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden lär vi oss mer om börspsykologi! Vad innebär egentligen begrepp som ”the economic man”, ”anchoring”, ”confirmational bias”, ”running with the herd” och “recency bias”? Det pratas om att vara sin egen värsta fiende, att sätta sina psykologiska aspekter på prov och att lyckas med att bli en mer förstående investerare. Men är det en garanti för att bli nästa Warren Buffett? Tillsammans kommer de in på information och prognoser och vad du som investerare bör vara medveten om. Men vad är egentligen det där med TikTok-sparande? Missa inte det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden!

I mickarna hör du Formues chefsstrateg Michael Livijn, tillsammans med Lars Uppsäll, vd Formue.

Avsnittet är inspelat 21 juni 2022.

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss