YOU DO YOU

För dig som haft mod att bryta mot normer, utmana konventionella tankesätt och satsa på dina drömmar. För dig som skapar historia. Med oss kan du känna dig trygg på att vi bevarar och utvecklar ditt kapital, så att du kan fortsätta göra det du är bra på.
You do you. We do financial life management.

Vi förvaltar ditt kapital och ger råd för livet

Vi är Nordens ledande oberoende förmögenhetsrådgivare som utmanat finansbranschen sedan 2000 med en rådgivning baserad på oberoende och transparens. Hos oss får du rådgivning om investeringar, juridik, skatt, hållbarhet, pension. Våra tjänster riktar sig till dig som har mer än 10 miljoner kronor i investerbart kapital.

Med en nära personlig kontakt med din förmögenhetsrådgivare och även tillgång till våra prisvinnande digitala lösningar kan du enkelt följa dina investeringar och din plan för ditt kapital. Vårt mål är att du ska kunna göra det du vill, att ge dig en frihetskänsla att forma ditt liv precis som du önskar – här och nu och framåt.

image

Investeringar i Private equity

Hos oss får du möjligheten att investera kapital i företag som inte är listade på börsen – det här kallas Private Equity. Denna investeringsform riktar sig främst till större institutioner, vilket kan göra det svårt för dig som privatperson när det kommer till att delta i Private Equity.

Läs vår senaste Private equity-rapport
image

Ta tempen på ditt finansiella liv!

Vår rådgivning startar alltid med en kartläggning av din nuvarande situation och initieras av att du genomför vårt test. Testet hjälper dig och oss att identifiera vilka behov och möjligheter du har här och nu – för att säkerställa att vi kan göra en bra plan för tiden framåt.

Genomför testet
image

Testa vår prisvinnande app

Med vår app blir det ännu enklare och smidigare för dig att hålla dig uppdaterad om de senaste händelserna i din portfölj hos Formue. I Formueappen kan du när du vill under dygnet följa din portföljutveckling med avkastning och transaktioner. Den ger dig även en fullständig översikt över din finansiella plan, avtal samt aktuella händelser.

Testa appen här

Så här blir du kund hos oss – en process i tre steg

Första mötet

Inför vårt första möte får du gärna bekanta dig med oss via vår hemsida. Här kan du läsa mer om oss, här ser du var vi har kontor och här kan du läsa några vanliga frågor med svar. Inför vårt möte vill vi även gärna att du gör vårt test som fungerar som ett kartläggningsverktyg. Det finns med andra ord inga rätt eller fel i dina svar – det ger oss snarare en fin introduktion till ditt finansiella liv och vilka utmaningar och möjligheter som finns. Vi rekommenderar dig även att ladda ned vår app. Till en början får du tillgång till en demoversion för att bekanta dig med hur vi till exempel rapporterar din finansiella portfölj, hur vi illustrerar din förmögenhetsplan och hur vi följer upp uppgifter, mål och prioriteringar. Här kan du läsa mer om vår prisvinnande app.


Under vårt första möte är vårt främsta mål att lära känna dig och din familj, förstå er unika situation samt identifiera era mål för nuvarande kapital tillsammans med andra önskemål och behov. Vi strävar efter att få en helhetsbild av er finansiella situation, de utmaningar och möjligheter som ni står inför, och inleder en diskussion om kommande steg.


Vägen vidare

Efter att vi har fått en bättre förståelse för din finansiella situation går vi noggrant igenom de skattemässiga och juridiska aspekterna som berör dig. På Formue har vi tillgång till ett team av interna jurister och skatteexperter som ger vägledning och rådgivning inom dessa områden. Vi analyserar din nuvarande skattesituation och juridiska struktur för att identifiera potentiella möjligheter och utmaningar. Baserat på denna genomgång presenterar vi rekommenderade åtgärder och strategier för din specifika situation.


Hos oss får du inte enbart tillgång till din rådgivare, utan även tillgång våra experttjänster. I många av våra kundprocesser finns det behov av att koppla på våra specialister som täcker områden som hållbarhet, familjerätt, skatterätt, redovisning, generationsskiften och ägarfrågor, pension samt konst. Vi har även rådgivare som är specialiserade på institutioner och stiftelser.


Innan vi pratar om investeringsstrategin vill vi förstå din riskprofil och dina personliga preferenser. Det kan inkludera aspekter som intresse för hållbara investeringar, din tidsplan för investeringarna och önskade fördelning mellan olika tillgångsslag, som exempelvis aktier och räntor. Tillsammans kommer vi att skapa en rekommenderad plan efter dina behov och hur din investeringsportfölj kan konstrueras.


Välkommen som kund

Efter att vi fått insikt om din ekonomiska situation och dina behov, startar vi arbetet med att skapa en noggrann strategi och förmögenhetsplan som är anpassad för dig. Vi tar hänsyn till dina framtida önskemål och mål samtidigt som vi tar in viktiga faktorer från din ekonomiska situation. Förmögenhetsplanen går igenom en intern process för utvärdering och godkännande innan den presenteras för dig. Den kommer även att vara tillgänglig via Formueappen så att du enkelt kan följa utvecklingen och ha tillgång till informationen närhelst du önskar.


När kundrelationen officiellt har etablerats, går vi framåt genom att implementera investeringarna och sätta upp en lista med åtgärder inför det kommande uppföljningsmötet. Denna lista med uppgifter kommer att vara tillgänglig för er både via Formueappen och som en del av vår kommunikation. Vi ser till att hålla dig informerad, uppdaterad och ge tillgång till alla relevanta dokument som genereras under processen. Genom Formueappen har du en praktisk och överskådlig plattform där du kan följa de åtgärder och dokument som är kopplade till dina investeringar.


Möt några av våra specialister

person

Michael Livijn

Chefsstrateg

Michael Livijn har över 20 års erfarenhet från finansbranschen. Michael är extern talesperson för Formue, tar fram Formues House View, skriver marknadskommentarer, veckobrev, medverkar i Förmögenhetspodden samt under webinarer.

person

Helena von der Esch

Senior Family Advisor

Helena von der Esch har över 15 års erfarenhet från rollen som rådgivare till ägare i familjeföretag. Helena arbetar i generationsskiftetsprocessen med facilitering, medling, utbildning och styrningsstrukturer.

person

Philip Mitchell

Senior Sustainability Advisor

Philip Mitchell har över 27 års finansiell erfarenhet, med fokus på hållbarhet sedan 2019. Han är en del av Formues Nordic Sustainable Ownership Center och ger råd om Net Zero-planering, rapportering och engagemang.

person

Josefin Mörner

Familjerättsjurist

Josefin Mörner har gedigen erfarenhet inom familjerätt och förebyggande juridik och har specialiserat sig på att skapa anpassade långsiktiga familjerättsliga lösningar för familjer och deras företag eller gårdar.

Ta reda på om vi är rätt finansiella rådgivningspartner för dig! 

När du har fyllt i svarsalternativen nedan får du en bättre bild av hur vi kan hjälpa dig och vilka tjänster vi erbjuder. Vi tar kontakt med dig för ett förutsättningslöst samtal när vi har tagit emot dina svar.


Fråga 1 av 8

Fråga 2 av 8

Fråga 3 av 8. Du kan välja flera svar.

Fråga 3 av 8. Du kan välja flera svar.

Fråga 4 av 8. Du kan välja flera svar.

Fråga 5 av 8.

Fråga 6 av 8. Du kan välja flera svar.

Fråga 7 av 8.

Fråga 8 av 8.
Tack för dina svar! När du skickar in detta formulär kommer en av våra medarbetare ta kontakt för ett första förutsättningslöst samtal.

Boka ett förutsättningslöst introduktionssamtal