Private equity 2023


För tredje året i rad publicerar vi vår mest lästa rapport – vår rapport om våra investeringar inom Private equity (PE). Varför har intresset för PE ökat de senaste åren och vad är orsaken till att investerare vill investera i privata företag?

 

 

I årets rapport tittar vi närmare på Life science och förklarar varför vi har stor tro på denna sektor i framtiden. Life science-fonder är PE-fonder som finansierar utvecklingen av nya läkemedel samt behandlings- och diagnostikmetoder. Investeringar i dessa fonder ger våra kunder möjlighet att bidra till att förbättra och rädda liv. Dessutom ger vi insikt i vår investeringsprocess, resultaten för 2022 och framtidsutsikterna.

Läs rapporten

icon

Vad är Private equity?

Private equity (PE) är ett samlingsbegrepp för en fond som investerar i bolag som inte är börsnoterade. PE-bolag startar fonder och tar in investerare. PE-bolagen är aktiva ägare som använder kapital, kunskap och kompetens för att öka värdet på bolaget under ägartiden så att de kan sälja eller notera till ett högre pris än det köptes för. På så sätt tjänar investerarna i fonderna pengar.

Tre korta om Private equity

Hur investerar du i Private equity?
Hur fungerar private equity?
Vilken typ av bolag investerar PE-bolagen i?
formue

Fonderna som PE-bolagen bildar är inte tillgängliga för alla. Många PE-fonder har också minimiteckningar på 100 miljoner kronor eller mer. För att investera direkt måste du klassificeras som en institutionell eller professionell investerare. Privatpersoner kan investera genom fonder eller investeringslösningar som i sin tur investerar i PE-fonder. Som kund hos Formue kan du investera i private equity-fonder, det innebär att vi investerar kapital i flera PE-fonder som ger en mycket diversifierad PE-portfölj.

Läs hela rapporten här
formue

Private equity är ett samlingsbegrepp för en typ av fonder som investerar i privata bolag. Förvaltare av PE-fonder har bred kunskap, kapital och resurser som de använder för att öka värdet på de privata företag de investerar i. Styrelserna i PE-ägda företag kommer ofta att ha ett starkt fokus på tillväxt, vilket kommer att gynna företag och investerare.

Läs hela rapporten här
formue

Buyout: Investerar i mogna bolag som befinner sig i tillväxt och omstrukturering. Fondernas mål är att bidra till vidareutveckling eller omstrukturering av verksamheten.

Growth: Investerar i tillväxtföretag som vill ändra strategisk riktning, erbjuda nya produkter och/eller etablera sig på nya marknader.

Venture: Investerar i bolag med hög potential för värdeökning.

Läs hela rapporten här

Ladda ned rapporten


Input the campaign name that submitters should be added to.

Used by marketing cloud and FormAssembly to map user details

Kontakta oss