Trygghet

Försäkring

Hur ser ditt och din familjs försäkringsskydd ut?

Av erfarenhet så ser vi att de flesta inte har full kännedom gällande sitt försäkringsskydd. Är det tillräckligt eller kan det vara för mycket? Vi ser en stor nytta av att gå igenom sitt och sin familjs försäkringsskydd. Vad händer om olyckan är framme? Vad sker om en allvarlig sjukdom inträffar? Vad händer med efterlevande om det värsta inträffar?

Några vanliga försäkringar som ger dig och din familj trygghet;

Liv och Olycksfallsförsäkring:

En livförsäkring betalar ut ett engångsbelopp till vald efterlevande vid dödsfall. Detta belopp kan man välja helt själv beroende på hur familjesituationen ser ut och vad som önskas efterlämnas.

 

En olycksfallsförsäkring betalar ut ett engångsbelopp vid en plötslig olycka. Skulle du exempelvis bli påkörd eller bryta ett ben så betalar försäkringsbolag ut en summa som är vald på förhand.

Sjukförsäkring:

En sjukförsäkring kan översättas till försäkring vid inkomstbortfall vid långvarig sjukdom. Skulle du drabbas av en sjukdom som förhindrar dig från att arbeta så träder försäkringskassan in och betalar ut ett belopp beroende på din lön. Denna ersättning är väldigt låg. Normalt sätt har din arbetsgivare tecknat en försäkring som täcker upp din lön upp till 90 %. Är du egenföretagare har du möjlighet att via ditt företag teckna en sådan avdragsgillt.

Privatvård:

Många människor har inte tid att vänta i en vårdkö för att få tillgång till specialisthjälp. En privat sjukvårdsförsäkring garanterar dig konsultation med en specialist inom ca 7 dagar och operation inom 20 dagar. En vårdförsäkring täcker de flesta icke akuta behov så som sjukvård, terapeut, naprapat, m.m.

Boka din rådgivning idag.

Vill du lära dig mer? Fyll i vårt kontaktformulär så hör vi av oss inom kort.