Investerarens roll i dragkampen mellan negativt och positivt börshumör

Skriven av Caroline Lundh

I det senaste avsnittet av Förmögenhetspodden pratas det om tiden vi står i med halvrolig ekonomisk data; stigande räntor och inflation, fallande kurser i många tillgångsslag, också ett nyhetsflöde som är ensidigt och mestadels ensidigt negativt. Hur mycket av Stockholmsbörsen och aktiemarknaderna globalt har egentligen försvunnit, och kan verkligen räntemarknaden gå mot sitt svagaste år sedan 1928 i USA? Vad kan du som investerare göra för att inte svepas med i humöret och vad menar Michael med att aktie- och räntemarknaderna ligger ett halvår framåt i tiden? Säger så kallade “Beer market-rallies” oss någonting om hur nära vi är en vändning? I podden får vi en framtidsspaning och kort uppdatering om det geopolitiska läget. Missa inte avsnittet!

I lurarna hör du Formues chefsstrateg Michael Livijn och Formues vd Lars Uppsäll.

Avsnittet är inspelat 6 oktober 2022.

Dela artikel

Caroline Lundh Content Manager

Caroline initierar, producerar och driver text och innehåll som publiceras på Formues blogg Insikt, samt övrig kommunikation för Formue i Sverige.

Tänk på att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Kontakta oss